Fortsätt till huvudinnehåll

One last stop – Casey McQuiston

 

Jag gillar ju inte feelgood eller romance men McQuistons förra bok Red, White & Royal Blue gillade jag väldigt mycket trots all romance så jag hade höga förväntningar på denna. Men nej, det här funkade inte för mig.


Vi får följa med August som flyttar till New York City för att plugga. Hon är cynisk och tror inte på kärleken. Men så en dag träffar hon Jane på tunnelbanan och kärleken golvar henne. Problemet är bara att Jane inte är som alla andra tjejer. Jane kommer från 70-talet och har fastnat i tiden och kan inte lämna tunnelbanan. Nu måste August göra allt i sin makt för att hjälpa Jane.


Jag älskar böcker med en sci fi-touch, böcker där man befinner sig i vår verklighet med så finns det något magiskt eller supernaturligt. Därför trodde jag att jag skulle gilla den här mycket mer än hennes förra men nope. Hade det inte varit för att jag var nyfiken på hur det skulle sluta hade jag inte avslutat den här boken.


I början älskade jag den! August är en rolig och smart karaktär. Jag tyckte om att följa henne när hon först kom till New York och alla nya människor hon träffar men sen tappar jag intresset. Jag var så sjukt uttråkad. 


Jag gillar språket, det är roligt och befriande. Jag skrattade och fnissade flera gånger men boken var otroligt lång, för lång. Det fanns sidoberättelse som inte alls intresserade mig och hela situationen med Jane blev.. ja tjatig? Långdragen? Jag vet inte riktigt men det kändes som om det drog ut på berättelsen på grund av alla sidoberättelser. 


Nej, jag är ju inte en romance och feelgood-läsare så gillar du sånt kommer du nog uppskatta den här boken. Den är ju otroligt populär men den var inte min kopp av te.  


Z Z Z Z Z


Originaltitel: One Last Stop

Originalspråk: Engelska

Författare: Casey McQuiston

Antal sidor: 432

Språk: Engelska

Format: E-bok

Förlag: St. Martin's Griffin

Utgivningsår: 2021

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Damma av 2023

  Jag tänkte köra bokutmaningen " Damma av" för sjunde året i rad. Utmaningen går ut på att försöka läsa så många olästa böcker jag har i bokhyllan som möjligt. Listan innehåller alltså böcker jag äger och som har legat i hyllan i över ett år. Jag har även tagit med böcker jag har köpt/fått under 2022 och som jag inte har hunnit läsa ännu.  Jag har sammanlagt 146 olästa böcker och målet är att hinna läsa 30 av dem, alltså 2,5 stycken varje månad. Ni får mer än gärna hjälpa mig med någon slags prioriteringslista, vilken bok borde jag börja med? Skönlitteratur Alexander McCall Smith – Den gode maken på Zebradrive (#8) (början av 10-talet) Alexander McCall Smith – Lycka och ett par blåa skor (#7) (början av 10-talet) Alexander McCall Smith – I muntra damers sällskap (#6) (början av 10-talet) Marlene Van Niekerk – Agaat (början av 10-talet) Manila Suri – Vishnus död (början av 10-talet) Jean-Michel Guenassia – De obotliga optimisternas klubb (början av 10-talet) Jonas Gardell

Damma av 2022

Jag tänkte köra bokutmaningen  Damma av  för sjätte året i rad. Utmaningen går ut på att försöka läsa så många olästa böcker jag har i bokhyllan som möjligt. Listan innehåller alltså böcker jag äger och som har legat i hyllan i över ett år. Jag har även tagit med böcker jag har köpt/fått under 2021 och som jag inte har hunnit läsa ännu. Jag har sammanlagt  148   olästa böcker och målet är att hinna läsa  24   av dem, alltså två stycken varje månad. Ni får gärna hjälpa mig med någon slags prioriteringslista, vilken bok borde jag börja med?  Skönlitteratur Alexander McCall Smith – Den gode maken på Zebradrive (#8) (början av 10-talet) Alexander McCall Smith – Lycka och ett par blåa skor (#7) (början av 10-talet) Alexander McCall Smith – I muntra damers sällskap (#6) (början av 10-talet) Marlene Van Niekerk – Agaat (början av 10-talet) Anita Nair – Kvinnor på ett tåg (början av 10-talet) Manila Suri – Vishnus död (början av 10-talet) Mo Yan – Det röda fältet (början av 10-talet) Jean-Mi

Agnes Evander och De dödas sjö – Anna Lundgren

  Originaltitel: Agnes Evander och De dödas sjö Originalspråk: Svenska Författare: Anna Lundgren Antal sidor: 259 Språk: Svenska Format: Inbunden Förlag: Rabén & Sjögren Utgivningsår: 2022 Det här är första boken i en serie om Agnes Evander som inte är en vanlig tjej. Hon kan nämligen se in i framtiden, hon är en så kallad Fortunata. Hon får plats på Ljungvikens sommarskola där ungdomar med liknande gåvor samlas. Där får de lära sig att kontrollera och utveckla sina gåvor . Men snart börjar mystiska saker hända på skolan och Agnes blir självklart indragen. Det finns både bra och dåliga saker med den här boken. Låt oss börja med det bra. Jag gillar miljön. Det är mystiskt och berättelsen är spännande. Jag gillar också alla de olika talangerna som ungdomarna har. Vi får se glimtar av dem men vi får aldrig riktigt förstå dem, förmodligen för att vi ska få utforska dem senare i serien. Agnes och hennes kompis Elises relation är fin. Lundgren lyckas verkligen fånga de första lite trevan